“BAUMIT” DİYE YAZILIR, “TASARRUF” DİYE OKUNUR

Dış cephe ısı yalıtım alanının uzman markası BAUMİT, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor.

Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’de harcanan enerjinin %70’i konutlarda ısınma ve soğutma amaçlı olarak kullanılıyor. Tüketilen enerjinin %35’i ise duvarlardan kaybediliyor. Bu nedenle Baumit, enerji tasarrufunda en etkili yollardan biri olan dış cephe ısı yalıtımı ile kaybın önüne geçilerek %50 oranında tasarruf sağlamanın mümkün olduğunun altını çiziyor. Boşa harcanan enerji kontrol altına alınarak, sadece ev ekonomisine değil ülke ekonomisine katkıda bulunulabilir.



Baumit’in önemli üzerinde durduğu konulardan bir diğeri çevrenin korunması. Dış cephe ısı yalıtımı ile sera gazı üretiminin azaltılması, iklim değişikliklerinin ve sıcaklık artışlarının engellenebilmesi gibi çevrenin korunmasına yönelik katkı da sağlanabilir. Ayrıca konutlarda nefes alan ısı yalıtım sistemleri ile daha sağlıklı ve konforlu mekanlar yaratılarak daha kaliteli bir yaşam ve gelecek kurulabilir.

Konutlarımızda tükettiğimiz enerjiden tasarruf yaparak çevre korumasına destek verebilir, geleceğimize daha yeşil bir dünya bırakabiliriz.