star_border

Jüri

13 üyeden oluşan jüri heyetinin değerlendireceği projeler Mayıs 2024'te Ljubljana'da düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek.


Photo: Mateja Jordovič Potočnik, Lenka Kavčič is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe.

Lenka Kavčič

Slovenya, Jüri Başkanı

Lenka Kavčič bir mimar, danışman, öğretim görevlisi ve kaliteli mimarinin savunucusudur. Mekânsal müdahalelere yenilikçi yaklaşımlar konusunda uzmanlaşmıştır ve daha yüksek bir konut kültürünü savunmaktadır.
Open House Slovenia'nın (OHS) organizatörü olan aFRONT Enstitüsü'nü kurmuştur. Son on yıldır Slovenya'daki en büyük mimarlık festivali olan OHS, çağdaş Sloven mimarisinin en önemli çevrimiçi rehberidir. OHS Festivali, ülkedeki en yüksek mimarlık ödülü olan Plečnik Madalyası'nın da sahibidir.
Lenka Kavčič ayrıca çocuklara mimariyi tanıtan Playful Architecture projesi ile ödüle ve BIO 16 - Endüstriyel Tasarım Bienali'nin altın madalyasına layık görüldü.
Misyonu, mekânın insanlara adanması gerektiğine ve ancak işbirliği yoluyla geleceğimiz için daha iyi mekânlar koruyabileceğimize ve yaratabileceğimize inandığı için daha yüksek bir mekân kültürü ve mimari standartlar seviyesine ulaşmaktır.

Kurtul Erkmen is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Kurtul Erkmen

Türkiye

Kurtul Erkmen İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'ne başladı. 1980 yılında Mimar Lemi Erkmen ve Mimar Şemi Erkmen ile birlikte kurdukları TE İnşaat Limited Şirketi'nde çalışmaya başladı. Halen 1990 yılında kurucu ortağı olduğu KG Mimarlık'ın İstanbul Bebek'teki ofisinde tasarım faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca 1999 yılından bu yana KGROM adıyla Romanya'da ve 2007 yılından bu yana ErmasKG adıyla Kazakistan'da faaliyet gösteren iki yurtdışı şirketinin kurucu ortağı, Yen-Tur Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Geleceğin Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Mimari proje yarışmalarından çeşitli ödülleri ve sergilenmiş eserleri bulunan Erkmen, mimari proje yarışmalarında jüri üyeliği, panel ve konferans gibi çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak yer almaktadır. Kurtul Erkmen, mimari çalışmalarının yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde Mimari Proje derslerinde bir dönem öğretim görevlisi olarak bulunmuştur. Halen aynı üniversitenin Mimarlık Bölümü'nde Mesleki Temel Eğitim dersi öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Aura İstanbul (İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi) Kurucu Başkanı ve İstanbul Serbest Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesidir.

Kurtul Erkmen is a jury member of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Igor Grozdanic

Bosna Hersek

Igor Grozdanic, şehir planlama ve mimari tasarım alanlarında 36 yıllık mesleki deneyime sahip bir mimardır. Proje Direktörü / Proje Müdürü / Baş Mimar / Şehir Plancısı sıfatıyla, çok işlevli konferanslar, ticari tesisler, hastaneler, hapishaneler, ofisler, bilim ve teknoloji parkları, oteller, konutlar ve apartman binalarının tasarımı, kentsel planların hazırlanması, tasarım programlarının ve fizibilite çalışmalarının hazırlanması konusunda çalışmıştır. 

Mimarlık eğitimini 1987 yılında Saraybosna Üniversitesi - Mimarlık Fakültesi'nden Jahiel Finci Ödülü alarak tamamladı. Mimari tasarıma olan tutkusuyla, Saraybosna'daki DOM SPI mimarlık ve mühendislik ofisinde profesyonel kariyerinin ilk yıllarında birçok yarışmaya katılarak önemli ödüller kazandı. Savaş nedeniyle 1992 yılında ülkesini terk etti ve İtalya'da Studio Rondina için çalıştı. 1993-1998 yılları arasında Münih'teki HENN Architects'te üniversiteler, laboratuvar binaları, araştırma ve geliştirme tesisleri, bilimsel enstitüler, ofisler ve endüstri parkları dahil olmak üzere çok karmaşık ve çok işlevli projeler üzerinde çalışarak çok verimli beş yıl geçirdi. Bu dönemde HENN tasarım ekibinin bir üyesi olarak birçok tasarım yarışması ödülünü kazandık. 1999 yılında, ortağı Sanja Galic ile birlikte Saraybosna, Bosna Hersek'te Studio nonstop'u kurdu ve 25 yılı aşkın çalışma deneyimine çok yoğun bir şekilde başladı.

Alexander Gutzmer is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Alexander Gutzmer

Almanya

Dr. Alexander Gutzmer, mimarlık ve şehir planlaması üzerine çalışan bir yazar ve araştırmacıdır. On yıl boyunca Alman mimarlık dergisi Baumeister'in genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. Callwey yayınevinin yayın direktörü olarak şirketin, Topos, International Review of Urban Design gibi diğer yayınlarından da sorumluydu. Alexander şu anda gayrimenkul geliştiricisi Euroboden'de iletişim ve pazarlama direktörü olarak görev yapmaktadır.
Alexander aynı zamanda Berlin'deki Quadriga Üniversitesi'nde medya ve iletişim konusunda dersler vermiştir. 2019 yılında Berlin Humboldt Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmış ve 2017-2018 yılları arasında Meksika'daki Tecnológico de Monterrey İşletme Okulu'nda misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 
En son kitabı "Grenze aller Grenzen" Meksika ve ABD sınırındaki kültürel manzarayı incelemektedir. Ayrıca dijitalleşme dönemlerinde markalar ve şehir arasındaki ilişki ya da futbol stadyumları ve havaalanlarının mimarisi üzerine kitaplar yayınlamıştır.

Roger Kostarczyk is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Roger Kostarczyk

Polonya

Roger Kostarczyk, Gdańsk Teknik Üniversitesi'ni bitirdikten sonra aile şirketi olan AKO ARCHITEKCI mimarlık firmasına katıldı ve 2015 yılında CEO pozisyonunu aldı. 2017 yılında şirketin BIM tasarım teknolojisine geçişini hazırladı.
Polonya'nın yanı sıra Londra, Dublin ve Bergen'de çok sayıda projede yer almıştır. Roger Kostarczyk tarafından sağlanan mimarlık firmasının ana odak noktası, konaklama tasarımının (oteller ve otel tatil köyleri) yanı sıra tarihi bağlamda tasarlanan veya tarihi eserleri koruma ofisinin koruması altında olan projelerdir. Roger Kostarczyk'in tasarım çalışmaları, projenin bulunduğu çevreye uyum sağlamak ve onu zenginleştirmek amacıyla çevrenin derinlemesine analiz edilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Bu yaklaşımla çok sayıda projeye katkı sağlamıştır. 

Roger Kostarczyk is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Bogdan-Constantin Neagu

Romanya

Bogdan-Constantin Neagu 1974 yılında Bükreş'te doğdu. "Ion Mincu" Mimarlık ve Şehircilik Üniversitesi'nden 1998 yılında mezun oldu. 2003 yılında Romanya'nın en iyi 50 mimarı arasında seçilen Neagu, kendi mimarlık stüdyosu olan NBC ARHITECT'i kurdu. 
Bogdan-Constantin Neagu'nun lider mimar olduğu NBC ARHITECT'in projeleri, 20 yılı aşkın faaliyet süresinde, yılda veya iki yılda bir düzenlenen mimarlık yarışmalarının çoğunda "bina mimarisi, yeniden işlevlendirme, rehabilitasyon, restorasyon, iç tasarım, nesne tasarımı ve şehircilik" alanında aday gösterilmiştir.  NBC ARHITECT, Romanya'dan bunu başaran birkaç mimarlık firmasından biridir. 

Roger Kostarczyk is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Samuel Netočný

Slovakya

Brno, Brighton ve Viyana'daki çalışmalar Samuel Netočný'nin mimarlık alanındaki gelişimine katkı sağlamıştır. Brno Üniversitesi'nde aldığı eğitim binanın teknik yönüne odaklanır. Brighton Okulu kavramsal düşünceyi açarken, Viyana'daki Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki eğitim mimarlığı daha geniş bir siyasi, ekonomik ve sosyal bağlama yerleştirmiştir. Çalışmalarının yanı sıra, arkadaşları ve meslektaşları Vojtěch Jemelka ile birlikte, yerellik için bir program manifestosu formüle eder ve KKKD (Kültürel Miras Peyzajı Kavramı) etiketi altında yerel mimariyi araştırırlar. Pragmatik-romantik bir bakış açısını tercih ederler ve mimarlar olmadan mimarinin işlevsel ilkelerinin araştırılmasına odaklanırlar. Bu binaların estetik kalitesinin, inşaat detaylarının amaca yönelik seçimi, binanın doğal koşullara göre hassas bir şekilde yerleştirilmesi ve nesiller boyunca miras kalan bilginin kullanılmasıyla yaratıldığına inanırlar. Bunun yanı sıra, peyzajı küçük kutsal nesnelerle tamamlarlar.
Samuel Netočný müşteriye bireysel olarak ve araziye alçakgönüllülükle yaklaşıyor. Çevresini boğmayan, ancak onları mantıklı bir şekilde tamamlayan kaliteli mimari için çabalıyor. Kelimenin en geniş anlamıyla normal bina için çabalıyor.

Roger Kostarczyk is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Paul Preiss

Avusturya

Paul Preiss, Viyana Teknoloji Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldı ve konut inşaatına özel bir ilgi duydu. 2004 yılında iki ortağı Roman Drbusek ve Christoph Janauschek ile birlikte Viyana'da g.o.y.a. mimarlık ofisini kurdu. Sübvansiyonlu konut ve eğitim inşaatlarında yenilikçi çözümlere yönelik yerel talepten ve yıllar içinde kazanılan deneyimden etkilenerek birçok heyecan verici proje tasarladı ve uyguladı. 
Bu bilgileri, Teknik Üniversite veya Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi'nde verdiği derslerde de öğrencilere aktardı. 

Roger Kostarczyk is a jury member of the Baumit LifeChallenge awarding the most beautiful facades of Europe. (Foto: Ulrike Myrzik)

Bruno Rechner

Hırvatistan

Bruno Rechner, 1991 yılında Predrag Rechner tarafından kurulan Rechner d.o.o. şirketinde baş mimar olarak çalışmaktadır. Ana çalışma alanları mimari tasarım, danışmanlık, mühendislik ve tasarımdır. Projeleri yurtiçi ve yurtdışı sergi ve dergilerde sergilenmiş ve sunulmuş, tüm dünyada çeşitli mimarlık ödülleri ve etkinliklerinde (Singapur'dan Slovenya, ABD, Türkiye, İtalya, İspanya ve Hindistan'a kadar) on beş kez ödüllendirilmiştir. Çok sayıda öğrenci ve mimar, mesleki eğitim ve çağdaş mimarlık çalışmaları için şirketin uygulamalarını ziyaret etmektedir.

Guillermo Reynés is the chairman of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Guillermo Reynés Vázquez-Rovira

İspanya

Guillermo Reynés, mimarlık ve kentsel tasarım alanında büyük bir projeksiyona sahip genç bir firma olan GRAS-Reynés Arquitectos'un kurucusu ve mimar direktörüdür.
Navarra Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine Barselona'daki Carlos Ferrater stüdyosu ve Rotterdam'daki Hollandalı MVRDV stüdyosu gibi uluslararası üne sahip çeşitli mimarlık stüdyolarında işbirliği yaparak başlamıştır.
GRAS-REYNÉS ARQUITECTOS, faaliyetlerini ağırlıklı olarak İspanya'da sürdürmekle birlikte uluslararası alanda da giderek artan bir varlık göstermektedir. Çalışmaları, konut inşaatından çok aileli blokların oluşturulmasına, otellere, ofis binalarına veya kentsel tasarıma kadar mimarinin farklı alanlarını kapsamaktadır.
GRAS 2008 yılında Montecorvo'daki (Logroño, İspanya) yeni Ecocity için açılan uluslararası yarışmayı kazanmıştır. Bu, GRAS mimarları için firmanın uluslararası alanda dikkat çekmesini sağlayan önemli bir başarıydı. Stüdyo, 2016 yılında 15. Venedik Mimarlık Bienali'ndeki "Zaman, Mekan, Varoluş" sergisine katılmaya davet edildi. 2018'de Guillermo, Avrupa'nın en iyi 40 yükselen mimarından biri olarak kabul edilerek 40 UNDER 40 Europe Tasarım Ödülü'ne layık görüldü.

Guillermo Reynés'in mesleki gelişimindeki bir diğer önemli nokta da, Valencia CEU Üniversitesi, IAAC (Barselona İleri Mimarlık Enstitüsü) ve New York'taki Mimarlık Ligi gibi çok sayıda kurumda öğretim görevlisi olarak kariyer yapmasıdır.

Guillermo Reynés is the chairman of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Radomir Tankov Serafimov 

Bulgaristan

Mimar Radomir Tankov Serafimov 1973 yılında Sofya'da doğdu. 1997 yılında Sofya Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Jeodezi Üniversitesi "Kamu Binaları" bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. 1998 yılından bu yana, halen baş tasarımcı ve yönetici olarak çalıştığı "Atelier Serafimov Architects" Ltd. şirketinin ortağıdır. Bulgaristan Mimarlar Birliği ve Bulgaristan Mimarlar Odası üyesidir.
Kariyerinin başından beri, her profesyonel zorluğu kucaklayarak şirketin başarılı bir şekilde gelişmesini ve büyümesini hedeflemiştir. Bu da "Atelier Serafimov Architects "i ülkenin önde gelen tasarım ve sadık şirketlerinden biri haline getirmiştir.
Radomir Serafimov, projeleri yapılandırmak ve yönetmek, inşa etmek ve genel tasarım sürecine aktif olarak katılmak için sistemler sunmaktadır. 
Bir ortak ve yönetici olarak mimar Serafimov, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer alarak şirket ekibinin 18 "Yılın Binası" ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülmesini sağladı. Ödül alan projeler arasında hastaneler, ofis kompleksleri, banka binaları, alışveriş merkezleri, spor salonları, endüstriyel ve ulaşım projeleri, konut binaları ve diğerleri bulunmaktadır.

Guillermo Reynés is the chairman of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Jan Jakub Tesař 

Çek Cumhuriyeti

Jan Jakub Tesař, prestijli Delft Üniversitesi'nde okurken ve Jeanne Dekker'in ünlü mimarlık ofisinde staj yaparken Hollanda'nın en iyi mimarisini deneyimleme fırsatı buldu. Prag'daki Mimarlık Fakültesi'nden mezuniyeti sırasında, profesörü ve diploma projesinin başkanı Jan Stempel tarafından işbirliği için kendisine başvuruldu. Ve işte Stempel & Tesař'ın tarihi burada başladı.

Guillermo Reynés is the chairman of the Baumit LifeChallenge in Valencia awarding the most beautiful facades of Europe.

Molnar Zoltan

Macaristan

Zoltan Peter Molnar, 1993 yılında Budapeşte Teknoloji Üniversitesi'nden sertifikalı mimar olarak mezun oldu. Eğitimi boyunca, tasarımın yanı sıra mühendislik bilgisinin de mimarlıkta çok önemli bir rol oynadığını öğrendi.

Otuz yıllık profesyonel kariyeri boyunca her iki cephede de dengeli bir yaklaşım sergiledi. Mimari tasarıma adanmış 15 yılın ardından 12 yıl daha mimari danışmanlık yaptı ve son 3 yıldır da uzman hakem olarak sürekli binaların yanında yer aldı. Molnar, bilinçli planlama ve uygulamanın en az çabayla en iyi sonucu sağlayacağına inanıyor. Günlük çalışma sırasında, kullanılan malzemelerin tam olarak anlaşılması, potansiyellerinin en iyi şekilde keşfedilmesini sağlıyor.

Akıl hocasının ayak izlerini takip ederek, yeniliğin yoktan var olmadığına inanıyor. İstikrarlı bir geleceğin temeli, öncekilerin çabaları ve başarıları üzerine inşa edilmelidir. Kalıcı değerler yaratmanın tek yolu, mevcut temel değerlerin sürekli geliştirilmesi ve aktarılmasıdır.

Molnar, 2020 yılında, yerel inşaat sektörünün gelişimine yaptığı olağanüstü profesyonel katkılardan dolayı, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı'ndan bir takdirname aldı.