Baumit İş Ortakları Zirvesi Kıbrıs'ta gerçekleştirildi

150 kişilik bir katılımla gerçekleşen buluşma, 2016'nın değerlendirmesi ve 2017 hedeflerinin paylaşımlarının yanı sıra Baumit Türkiye ailesinin başarısını kutladığı bir etkinlik oldu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Baumit İş Ortakları Zirvesi, Kıbrıs’ta gerçekleştirildi. 150 kişilik bir katılımla gerçekleşen buluşma, 2016 yılı değerlendirmelerinin ve 2017 yılı hedeflerinin paylaşımlarının yanı sıra Baumit Türkiye ailesinin başarısını kutladığı bir etkinlik oldu.

Baumit Global Bölge Satış Direktörü Christian Oberleitner’in katıldığı Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, Türkiye pazarında 10 yılı geride bırakan Baumit’in yükseliş grafiği üzerinde durdu. 2006 yılında pazara giriş, 2008 yılında Gebze üretim tesisinin ve 2011 yılında da likit üretim tesisinin açılışının ardından istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özdayı, 2011 yılından bu yana ciro bazında yüzde 72, tonaj bazında ise yüzde 96 oranında büyüdüklerini belirtti. 2017 yılında inşaat sektöründeki büyüme beklentileri ile orantılı olarak Baumit’in de başta ana hizmet alanları olan ısı yalıtım pazarı olmak üzere tüm ürün gruplarında yüksek hedefler belirlediklerini açıklayan Özdayı, yıl içerisinde yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı. Özdayı, yıl boyu sürdürülecek tüm yatırım ve çalışmalarla 2017 yılı sonunda ciro bazında yaklaşık yüzde 35, tonaj bazında ise yüzde 15 oranında bir büyüme öngördüklerini kaydetti.

Özdayı, özellikle Ankara bölgesinin büyüme planları kapsamında Konya ve Kayseri’de bayi yapılanmasına gidileceğini; Ege Bölgesi’nde ise İzmir ve Manisa illerine odaklanılacağını söyledi. Özdayı, 2016 yılında başlanan silo ile ürün sevkiyatı konusuna ağırlık vererek yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yürütüleceğini belirtti.İş Ortakları Buluşması ürün, finans ve pazarlama departmanlarının değerlendirme ve sunumları ile devam etti. Ünlü sanatçı Ceyhun Fersoy’un skeçleri, çeşitli turnuvalar ve yine Ceyhun Fersoy’un sunumunu yaptığı gala gecesinin ardından buluşma, birlik ve başarı mesajları ile son buldu.