Yüksek Darbe Dayanımlı Yalıtım Sistemi

Baumit  İnovasyon Merkezi,  küresel ısınmanın etkisi ile değişen iklim koşullarına yanıt verecek, uzun ömürlü sistemler geliştirmeye devam ediyor.

Avrupa’da yapılan araştırmalar, hava koşullarına bağlı olarak yapı kabuğunda oluşan hasarların son 30 yılda 15 kat arttığını gösteriyor. Avrupa’da birçok ülkede dolu tehlikesi haritaları çıkarılarak yüksek hasar oluşabilecek bölgeler belirleniyor. Bu çalışmalar dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin de artık yüksek darbe dayanımlı olmasını zorunlu olduğunu gösteriyor. Baumit, bu verilerden yola çıkarak geliştirdiği Power Sistem ile ekstrem hava koşullarına yüksek dayanıklılık gösteren cepheler üretilmesini hedefliyor.Küresel ısınmanın bir etkisi olarak karşımıza çıkan ani sıcaklık değişikleri ve bahar mevsimlerinin kaybolması sonucunda yapı kabuğundaki termal gerilmeler artıyor. Ani ısınıp, ani soğuyan yapı kabuğu bu gerilmeler altında yüksek yüzey gerilmelerine maruz kalıp çatlama eğilimi gösteriyor. Dolu simülasyon cihazları ile darbe dayanımlarına göre test edilen Baumit Power Sistem’in ana bileşenleri cephelerde yüksek elastikiyet ve dayanıklılık sağlanıyor. 


PowerFlex ile zorlu hava koşullarında, özellikle dolu şeklinde yağış alan bölgelerde yüksek darbe dayanımı sağlanıyor. Yapılan testler PowerFlex hazır sıvası ile ısı yalıtım levhası üzerine yapılacak 3 mm’lik taşıyıcı sıva katmanı ile 10 Joule’luk darbe dayanımı elde etmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Taşıyıcı sıva kalınlığı 5 mm’ye çıkarıldığında bu dayanım ≥ 15 Joule mertebelerine yükseliyor. Power Sistem içerisinde sunulan Baumit SilikonTop silikon esaslı hazır kaplama ise taşıyıcı sıva katmanı ile eşdeğer esneklik ve darbe direnci elde edilmesini sağlıyor. Sistem bir bütün olarak dış ortam koşullarına en yüksek direnci gösteriyor. Baumit Power Sistem, darbelere karşı yüksek dirence ihtiyaç duyulan soğuk iklim kuşağındaki tüm cephelerin yanı sıra okul, kreş veya oyun alanları gibi direkt darbelere maruz kalan cephelerde, garaj ve otopark gibi araç çarpmalarına maruz kalan alanlarda, kamu binaları ve apartman girişlerinde tercih edilebilecek ideal bir ürün olarak gösteriliyor.