Baumit'in İnovasyon Merkezi Açıldı

Baumit’in yeni İnovasyon Merkezi, Avrupa yapı endüstrisinin en modern ARGE merkezlerinden biri olacak. Baumit’in yeni İnovasyon Merkezi’nin ARGE bölümüne resmi devir teslimi 21 Mayıs 2012 tarihinde Robert Schmid tarafından gerçekleştirildi.

Baumit’in yeni İnovasyon Merkezi, Avrupa yapı endüstrisinin en modern ARGE merkezlerinden biri olacak. Baumit’in yeni İnovasyon Merkezi’nin ARGE bölümüne resmi devir teslimi 21 Mayıs 2012 tarihinde Robert Schmid tarafından gerçekleştirildi.

Yapımı 18 ay süren, bu üstün nitelikli ARGE merkezi için yapılan yatırımın maliyeti 6,5 milyon Euro oldu. Böylece, Baumit ARGE bölümünün toplam çalışma mekanı iki katından fazla genişlemiş oldu. Yani, tüm Baumit tesisleri için yeni ürünlerin ve ürün bileşimlerinin yaratılması ve halihazırda mevcut ürünlerin geliştirilmesi için, 3.000 metrekare alan üzerinde artık her şey mevcut. Bundan böyle, en mükemmel koşullar altında yeni hammaddelerin test edilmesi ve karşılaştırma testlerinin gerçekleştirilmesi mümkün olacak. Bu; cepheler için daha çok inovasyon, sağlıklı bir mekan iklimi için daha iyi sıva ve kaplama ürünleri ve her yönüyle çok daha fazla dayanıklılık demek. 

En Modern Yapı Teknolojisi
Baumit İnovasyon Merkezi tepeden tırnağa Baumit inovasyonlarıyla donatılmıştır. Burada özellikle, ısıtma ve soğutma amaçlarıyla beton çekirdek aktivasyonu kullanımına ve yapısal geometriye önem verilmiştir. Bunlar sayesinde, mekan sıcaklıklarının optimum seviyede tutulması ve mekan konfor ve rahatlığının artırılması mümkün olmaktadır. 

Tüm Baumit Ülkelerine Yönelik Araştırma Merkezi
Bina, teknolojik açıdan geleceğe yönelik standartlar sunmaktadır: Örneğin, burada ürünler farklı iklim bölmeleri içinde, farklı iklim senaryolarının koşulları altında test edilebilmektedirler. Bu şekilde, 25 farklı Baumit ülkesi için değerli know-how bilgileri elde etmek mümkün olmaktadır. Burada, hem yapı fiziği süreçlerinin simülasyonunu, hem de cepheler üzerinde enerji ölçümleri yapmak mümkün olmaktadır. Kapalı sistemler içinde, yapı malzemelerinin sınırları test edilmektedir. Yapay güneş ışığı ve 80°C sıcaklık veya günler boyunca yağmur veya üç saatlik kısa bir süre içinde -20°C’ye kadar soğutulabilen mekan havası gibi uygulamalar burada gerçekleştirilebilmektedir. Bu gibi aşırı iklim koşullarıyla Türkiye veya Ukrayna gibi ülkelerde karşılaşmak mümkündür. Artık, bu yeni iklim bölmelerinde ürünlerimiz üzerinde farklı şartların optimum seviyede simülasyonu sağlanabilmekte ve her ülke için daha da mükemmel ürün bileşimleri elde edilebilmektedir. Altyapı inşaatları için de ilk olarak kendimize ait bir püskürtme standı bulunmakta olup burada tünelde püskürtme beton uygulamalarını aslına sadık kalınarak denemek mümkün olmaktadır.

Sektörün İnovasyon Öncüsü Baumit
Baumit, Avrupa yapı sektöründe inovasyon öncüleri arasında yer alıyor. Ürün geliştirmede inovasyon, başarı açısından önemli bir itici güç. Baumit’in yeni inovasyon merkezi, “ileriye yönelik fikirler” sloganımız ile de paralellik gösteriyor. Robert Schmid’e göre, „inovasyon güçlü büyümenin anahtarı". Kendisi sözlerine şöyle devam ediyor: "Kendimize koyduğumuz hedef, tüm mevcut ürün segmentlerimizde Avrupa’da pazarın kilit oyuncuları arasında yer almak. Çok sayıda inovasyon ürünü (Baumit open, Baumit StarTrack ve Baumit Nanopor) ve geliştirilen devrim niteliğinde yenilikler sayesinde Wopfing son yıllarda dünya çapında başarıyı yakaladı ve rakiplerinin hep bir adım önünde oldu. Baumit İnovasyon Merkezi, yapı sektöründe inovasyon öncüsü olarak yolumuza devam etmemize kesinlikle büyük bir katkıda bulunacaktır.”