Baumit, alternatifli seramik yapıştırıcıları ile uygulama kolaylığı ve yüksek performans yaratıyor.

Baumit, geliştirilmiş formüllü karo yapıştırıcıları ve derz dolguları, “doğru yüzeye, doğru sınıf ve performansta ürün anlayışıyla” her alt yüzey ve fayans boyutu için farklı sınıflarda profesyonel çözümler sunuyor. 

Beyaz çimento esaslı Bianco, özellikle banyo-mutfak gibi iç mekanlarda zemin ya da duvarda kullanılabiliyor.  Aynı özelliklere sahip gri çimento esaslı Pro, artırılmış düşeyde tutunma özelliği ile C1TE sınıfı bir ürün. Pro’nun çalışma süreleri uzatıldığı için uygulama esnasında kullanıcıların işini son derece kolaylaştırıyor. Zemin için ise yine çimento esaslı bir ürün olan Basic tavsiye ediliyor. 

İç ve dış mekan kullanımlarına uygun olarak sunulan Flex grubu ürünler, polimer modifiye dolguları içeren, su geçirimsizlik ve donmama özelliği geliştirilmiş ve düşeyde tutunma özelliği artırılmış olarak sunuluyor. Bu grupta yer alan ve özellikle mermer gibi ağır taşların yapıştırılmasında kullanılabilecek flex (esnek) yapıştırma harcı olan FlexMarmor, bembeyaz rengi ile cam tuğla, açık renk mermerler, doğal taşlar ya da mozaik uygulamalarında rahatlıkla tercih edilebilen bir ürün. Flex grubunun bir diğer üyesi olan FlexTop, ağır karolarda seramik üzeri seramik yapıştırma özelliği ile ıslak hacimlerde de kullanım özelliğine sahip. FlexUni ise özellikle renovasyonlarda mevcut fayansı kırmadan, fayans üstü fayans uygulamasında kullanılabilen bir ürün.

Baumit’in PremiumFuge derz dolgu ürünü mutfakta, banyoda, terasta veya alttan ısıtma sistemine sahip mekanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Zengin renk seçeneği bulunan PremiumFuge, dona ve suya dayanıklı olarak geliştirilmiş. CG2 sınıfı olan ürün, esnek yapısı sayesinde yer ve duvarlarda (esnek seramik yapıştırıcısı kullanımı gerektiren durumlar dahil, her tipte-seramik, fayans, mermer, granit, cam mozaik, doğal taş, vb.) rahatlıkla uygulanabiliyor. Geliştirilmiş tutunma gücü, yüksek aşınma dayanımı, silikon katkısı ile azaltılmış su emme özellikleri ile fayans seramiklerin arasındaki 7mm’ye kadar derzlerin doldurulmasında ustalara avantajlar sağlıyor.