Yüksek Performanslı Zeminlerde Baumit

Baumit’in zemin sistemleri ürün grubunda bulunan Zemin Şapları, Kendinden Yayılan Zemin Şapları ve Hazır Beton ürünleri standardize edilmiş ürün kaliteleri ile her türlü zemine hızlı uygulama ve yüksek performans avantajı sunuyor.

Özellikle alışveriş merkezleri, iş merkezleri, karma projeler için tercih edilen Baumit zemin şapları, yoğun baskıya maruz kalan zeminler için ideal seçenekler sunuyor. Genel kullanım amacı ile geliştirilen E225 ve E160 zemin şapları, şantiye karışımlarına göre daha yüksek performans gösteriyor. Projeler için makine ile hızlı uygulama sağlayan E225 zemin şapında, ambalajlı olması nedeni ile minimum ürün kaybı yaşanıyor. C20-F5 sınıfı bir ürün olan E225, yüzer, kayar ve melez şap uygulamalarında ve herhangi bir katkı maddesi ilavesine gerek kalmaksızın uygulanabiliyor.

Her noktada yüksek kalite sunan E160 zemin şapı, iç ve dış mekanlarda kullanılabiliyor.

C16-F4 sınıfı bir malzeme olan E160, yerden ısıtmalı döşemeler ve ıslak hacimler için de kullanılabiliyor. Küçük metrajlarda hazırlanabilen ve kullanım kolaylığı sunan ürünün bir avantajı da paletli olarak depolanabilmesi.


Baumit’in iç mekan zeminlerinde kullanılmak üzere geliştirdiği Kendinden Yayılan Zemin Şapı, Nivello Quatro, 20 mm’ye kalınlığa kadar uygulanabiliyor ve ürün döküldükten 3-4 saat sonra üzerinde yürünebiliyor. Oluşturduğu homojen üst yüzey ve “sıfır” çatlakla 72 saat içerisinde üzerine döşeme yapılmasına olanak sağlıyor.

Baumit Hazır Beton ürünleri sadece ev değil, bahçe uygulamalarında da kullanılabiliyor. Beton B20 ve Beton B30 ürünleri, yüksek mukavemetli ve dona karşı dayanıklı olmalarından dolayı hem küçük hem de büyük alanlarda tercih edilebiliyor. Özellikle beton santrallerinin girmesinin sıkıntılı olduğu alanlarda, alışveriş, iş merkezi ya da konut projelerinde sıklıkla kullanılıyor. Ürünlerin hazır ambalajlı olması kolay taşınmasını sağlayarak kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Ayrıca paletli depolama avantajı sunuyor. Ambalajlı ürünlerde pazarın en yüksek basma kuvvetine sahip Beton B30, sadece dolgu amaçlı değil, üzerinde gezinilen yüzeylere de uygulanabiliyor.