2016 Yılında ​Baumit Farklılık Yaratıyor

2015 yılının genel anlamda ülke için zor bir yıl olduğunu belirten Baumit Genel Müdürü Atalay Özdayı, 2016 yılının da kolay olmayacağını; ancak buna rağmen agresif bir büyüme hedeflediklerini kaydetti. 2016 yılının Baumit’in Türkiye’deki 10. Yılı olması nedeni ile de kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Baumit’in süreklilik yılı olarak belirlediği 2015 yılında genel olarak %20, ısı yalıtım sistemlerinde metrekare bazında ise yaklaşık %25 büyüme rakamına ulaşmayı hedeflediklerini hatırlatan Atalay Özdayı, “2015 genel anlamda ülkemiz için çok kolay bir yıl olmadı. Yaşanan iki seçim, sınırlarımızda yaşadığımız gelişmeler hem birey olarak bizleri hem de tüm sektörleri etkiledi. Bununla beraber 2015 yılını hedeflerimize paralel rakamlarla bitireceğiz. Bu yıl ekonomi ve kurlarda yaşadığımız belirsizlik önümüzdeki yılı planlamayı zorlaştırdı. Buna rağmen yine çift haneli büyüme hedefi ile yıla başlıyoruz” dedi.

Atalay Özdayı, her ne kadar zorlu bir yıl olacağı düşünülse de 2016 yılı için agresif bir büyüme hedefi belirlediklerini kaydetti. “Özellikle farklı satış kanallarında büyüme, ürün gamımızı geliştirme, farklılaştırma ve mantolamada renovasyon pazarında yaptığımız çalışmaları artırma yönünde 2016 yılını ve sonrasını planladık. Baumit, AR-GE çalışmalarına önem veren bir firma. Bu nedenle inovatif ürünlerimiz en büyük gücümüz. Mantolama uzmanlığımızın yanı sıra diğer ambalajlı kuru harçlardaki farklılığımızı ve uzmanlığımızı da pazarda ortaya koymak istiyoruz. Bu yıl hızlı bir büyüme trendi yakaladığımız kendinden yayılan şaplar ve karo yapıştırıcıları ürünlerinde de bu başarıyı 2016 ve sonrasında sürekli kılacak yatırımlar yapıyoruz. Zemin ürünlerimizde ürün gamımızı genişleterek müşterilerimize daha kapsamlı sistemler sunmayı hedefliyoruz”.

Ürün ve pazar dışında da çalışmalara yoğunluk vereceklerini belirten Özdayı, eğitim faaliyetlerine daha da ağırlık vereceklerini kaydetti. Eğitimlerle hem mesleki yeterlilik konusunda uygulamacılara destek olmayı hem de projelerde teknik destek sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Daha önceki yıllarda da gerçekleştirilen üniversitelerde öğrencilerle buluşmaların kendileri için önemli olduğunu ve bu nedenle 2016 yılında bu çalışmaları artıracaklarını söyledi. Ayrıca son tüketici nezdinde yalıtım bilincini artıracak seminer programlarının da düzenleneceğini belirten Atalay Özdayı, “Sadece kendi markamız için değil, tüm sektör için eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

2016 yılının Baumit’in Türkiye pazarındaki 10.yılı olması nedeni ile kendileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Atalay Özdayı, “Baumit olarak pazara girdiğimiz ilk günden beri Türkiye’ye yatırım yapıyoruz; uzun vadeli beklentilerimiz çok pozitif. Kriz döneminde, birçok insan yatırımdan kaçarken ya da tasarruf önlemlerine yönelirken yatırım yapmış bir firmayız. Bu da Avusturya’daki genel merkezimizin Türkiye’ye verdiği önemin bir işareti. Daha çok on yıllar boyunca Türkiye pazarında faaliyetlerimizi artırarak devam etmek, orta vadede yeni yatırımlar ile operasyonumuzu büyütmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.