star_border

Örgü harcı


Duvar örgü harcı, bağlayıcı (çimento), maksimum 4 mm boyutta agrega ve katkı maddelerinden meydana gelen, su ile karıştırılabilen bir yapı malzemesidir. Bu malzeme bağlayıcının girdiği bir kimyasal tepkime sonucunda sertleşir. Farklı değerlerde basınç dayanım değerlerine sahip duvar örgü harçları mevcut olup, bunlar her biri ayrıca farklı alanlarda kullanılabilirler.

Standart duvar örgü harcı

Modern duvar örgü harçlarının tasarımı, şantiyelerde elle karıştırılarak kullanılan alışılagelmiş harçlardan oldukça farklıdır. Uygulama şeklinin yanı sıra, uygulama sonrası performansı da geleneksel ürünlerden farklıdır. Günümüzde kullanılan duvar örgü harçları çoğunlukla fabrika karışımı kuru formda ürünleridir. Birçok sıva üreticisi deneyimlere dayanan uygulama değerlerini ve koşulları üzerinde çalışarak, duvar örgü harcı ürünlerinin bileşimlerini geliştirmek önemli aşamalar kaydetmişler, böylelikle ürünlerin özelliklerini uygulama amaçlarına uygun bir hale getirmişlerdir.

İnce Yatak Duvar Örgü Harcı

İnce yatak duvar örgü harçları, duvar örgüsünde boyutlara milimetrik uyum ve yüzey düzgünlüğü sağlamak amacıyla kullanılırlar. Genel olarak sıvaların dayanım değerleri, tuğla veya
duvar bloklarına göre oldukça düşüktür, bu yüzden de ince yatak yöntemiyle örülen duvarlar, kalın bir sıva katmanı (standart tip sıva/hafif sıva) uygulanarak örülen duvarlara nazaran daha dayanıklı olmaktadırlar. Böylece kalın yatak sıvalara oranla şantiyede sıva tüketiminden de tasarruf sağlanmaktadır. Ayrıca karıştırma, nakliye ve uygulama maliyetleri de büyük oranda düşmektedir.

Baumit MM 30

Takviyeli, standart kalitede geleneksel tip duvar örgü harcı. Olağan koşullarda tüm duvar uygulamalarında kullanılabilir. Normal koşullar için M 2,5 sınıfı, hazır karışım, normal duvar örgü harcıdır.
Ambalaj: Silo / 40 kg kraft torba

Baumit PlanoFix

Gazbeton malzemeler için, tam priz aldıktan sonra dona ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklı, mineral esaslı ince yatak duvar örgü harcıdır. Baumit PlanoFix gazbeton yüzeylere mükemmel bir yapışma sağlar. Yanmaz özellikte bir duvar örgü harcı olup, kolay uygulanır. Örülen duvar bileşenleri üzerinde sonradan kolayca düzeltme yapmak mümkündür. Üzerine uygulanacak ince kat kaplamalar için uygun teknik koşulları hazırlar.